Vlooien! Wat nu?

Alsof het bestrijden van een lintworm nog niet genoeg was merkten wij na enkele dagen dat onze allerliefste Coco nogal vaak aan het krabben was. Ook lekte ze vaker dan anders aan haar pootjes en waren er zwarte puntjes terug te vinden op haar ligkussen. 

Na een eerste Google sessie kwam ik op het verdict: ze heeft vlooien 🙁 

Help? Wat nu?

Onmiddellijk gooide ik alles in de wasmachine wat ik maar kon; lakentjes, dekens, kussenslopen, matten… noem maar op, alles moest zo snel mogelijk gewassen worden!

En de poes? Die moest natuurlijk ook behandeld worden. Na een bezoek aan de dierenwinkel kwam ik thuis met een vlooienbandje (wat ik telkens heb proberen af te houden wegens te veel chemicaliën en trouwens ook niet echt comfortabel als je voelt welke scherpe hoeken er aan dat ding zitten). Maar deze keer moest ik wel, blijkbaar was het eten van muisjes uit het veld naast ons huis toch niet zo’n goed idee. Niet enkel had Coco hierdoor last gekregen van een lintworm, nee daarbovenop had ze nu ook nog eens last van vlooien. Blijkbaar zijn deze twee parasieten vaak met elkaar verbonden.

 

vlooienspray katten

Naast het behandelen van onze kat moest ik er ook voor zorgen dat de vlooien of eitjes die zich ondertussen in ons huis zouden bevinden ook bestrijd zouden worden.

Dat deed ik met de Beaphar omgevingsspray (vroeger ook wel gekend als de tapijtspray). Deze spray op natuurlijke basis verdeelde ik over het hele huis, boven, beneden, op de zetel, op het tapijt… Vervolgens nog eens met de stofzuiger door het hele huis en nu maar hopen dat die ellendige beestjes hun strijd zouden opgeven.

En eind goed, al goed.

Na nu toch al ongeveer twee maanden, is onze poes wel vlooi vrij. Ze draagt natuurlijk nog steeds het vlooienbandje omdat de eitjes die zich toch nog in ons huis zouden kunnen bevinden na verloop van tijd nog steeds kunnen uitkomen. Een enge gedachte! 

 

Omdat dit mijn eerste ervaring was met vlooien in huis ben ik ondertussen op zoek gegaan naar meer biologische alternatieven om je kat van vlooitjes af te helpen (of preventief). Zo ben ik te weten gekomen dat je met essentiële oliën ook heel wat kan bereiken. Wel steeds erop lettend dat je de juiste oliën gebruikt en op de correcte manier zodat deze niet schadelijk zijn voor de kat zelf.

Na nog wat meer research wil ik mijn gamma op termijn dan ook uitbreiden met een biologische anti vlooien halsband d.m.v. het gebruik van deze essential oils. Hopelijk kunnen wij en onze geliefde kleine tijgers zo allemaal een vlooi vrij leven leiden!

Tot snel!

Elien

essentiële oliën

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site verder te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies. 

nl_BEDutch
en_USEnglish nl_BEDutch